• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pizza Margherita

May 21, 2008 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete de pizza, Rețete lacto-vegetariene 1


Pizza Margherita

Este, probabil, cea mai celebra pizza și faima sa a cucerit lumea. Pizza Margherita a fost creată în 1889, la Napoli, de către un faimos pizzaiollo, Raffaele Esposito, cu ocazia vizitei în oraș a Reginei Margareta (de unde și numele), soția Regelui Umberto I. Puțin cam naționalistă mâncare, dacă ținem cont de faptul că, intenționat, în culorile acestei pizze (rosu – roșiile, alb – mozzarella și verde – busuiocul și oregano) se regăsește drapelul Italiei, dar ce contează? Ghinionul e al nostru, că roșu și galben s-ar mai găsi, dar de unde naiba albastru?

Pentru 4 amatori de pizza Margherita, nu va trebuie decât

500 g aluat de pâine,
350 g roșii, curățate și fără sâmburi (pot fi și din conservă, dacă n-aveți încotro),
300 g mozzarella,
busuioc,
oregano,
ardei iute, de preferință rosu și după gust,
ulei de măsline

Întindeți aluatul până când obțineți o foaie cu o grosime de 5 mm. Așezați-o într-o tava unsă cu ulei, puneți deasupra roșiile zdrobite cu furculița (ar fi mai bine să le și fierbeți 5 minute într-o tigaie cu o lingura de ulei), lăsând o margine de circa 5 mm de jur-imprejur. Sărați ușor și lăsați aluatul în pace vreo 20 de minute, ca sa mai crească.

După aceea, băgați tava în cuptorul încălzit în prealabil la foc zdravăn și coaceți aproximativ 20 de minute.

Scoateți, puneți deasupra mozzarella tăiată în felii subțiri (sau ruptă bucățele, cu mâna), stropiți cu puțin ulei, presărați cu busuioc și oregano și băgați tava din nou în cuptor, pentru circa 10 minute.

Vinul pentru pizza Margherita? Obligatoriu sec, indiferent de culoare. Dar un roșu ușor (ce se mai potrivea autohtona Băbească Neagră de Nicorești la pizza…) ar fi, probabil, cel mai aproape de preferințele italienilor.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pizza alla siciliana Pizza capricciosa Pizza cu brânză de capră și busuioc Pizza napolitană, în Patrimoniul cultural al UNESCO?

  • busuioc, mozzarella, oregano, pizza, pizza margherita, reteta, rosii

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved