În fond, aceste prune uscate umplute cu pastă de pește nu-s nimic altceva decât un aperitiv foc de simpatic și de gustos, bașca ieftin și tare simplu de făcut. Plus că efectul-surpriză va conta și el din plin („auzi, tu, dragă, prune uscate umplute! Cu mousse de pește, tu!”). Așa că eu aș zice să-l încercați cu proxima ocazie, că sigur nu veți regreta. Iar dacă aveți musafiri din cale-afară de fițoși, le puteți spune că rețeta e italiană. Ori englezească, că tot intervine și niște sos Worcestershire prin narațiune. Sau le puteți ține cursul scurt despre cât de sănătoase sunt prunele uscate. Și așa mai departe…
12 prune uscate, fără sâmburi, 1 conservă de pește (hering, macrou etc.) în ulei (sau în suc propriu), 100 g unt,
puțin sos Worcestershire, piper, mărar, pentru decor.
Începeți prin a scurge bine și a dezosa (dacă-i cazul) peștele. Transformați-l în pastă (cu un mixer vertical, de pildă). Adăugați și untul moale, omogenizați, reglați gustul cu piper și sos Worchestershire.
Umpleți un poș de cofetărie cu pasta astfel obținută și umpleți prunele. Dacă n-aveți poș, tăiați colțul de la o pungă de plastic, sau folosiți o linguriță: gustul sigur nu se schimbă.
În fine, puneți proaspăt umplutele prune uscate pe un platou, decorați-le cu mărar și serviți.
Cât despre vin, probabil că nebunia unui Pinot Gris o să completeze cel mai bine acest aperitiv năstrușnic.